18. september 2012

Guide: DC & NYC

Har besluttet fremover efter hver gang jeg har været ude at rejse at lave en lille guide på bloggen. Jeg selv elsker at få insider tips, så jeg ved, der nok er nogle af jer derude, der vil finde nedenstående behjælpeligt. Håber I kan lide det :)

Eastern Market, Washington D.C.
Hver lørdag og søndag afholdes Easter Market i Washington D.C. Markedet ligger i området bag Capitol Hill, der bærer præg af, at det er her, de lokale amerikanere bor. Jeg var især fascineret af madmarkedet, der bugnede af alt fra blæksprutter til torskeburger og lækre tapenader!

Central Park, NYC
Et must når man er i New York er at besøge Central Park, som ligger som et åndehul midt i den ellers kaotiske og pulserende by. Vi lejede cykler, som vi havde i 2 timer, hvilket varmt kan anbefales. Vi nåede hele parken rundt og lavede også nogle afstikkere, hvor vi bl.a. lyttede til hyggelig jazz og ellers tog en masse flotte billeder. Central Park er uden tvivl et besøg værd!

Greenwich Village, NYC
Et af mine absolutte yndlingsområder i New York! Greenwich Village har det hele: lækre butikker, alternative butikker, smukke gader, små perler af caféer og spisesteder, alt blandet med en utrolig afslappet og hyggelig atmosfære. Efter at have besøgt Greenwich Village forstår man, hvorfor dette område er blevet et af de hippeste (og dyreste!) steder at bo i NYC.

Magnolia Bakery, Greenwich Village, NYC
I forbindelse med Greenwich Village vil jeg fremhæve Magnolia Bakery, som I måske kan nikke genkendende til i forbindelse med serien Sex and the City? Magnolia laver de bedste cupcakes, som klart er værd at rejse efter! Men mest af alt er det bare oplevelsen af at gå ned af Bleecker St. og pludselig se en lille bitte biks, hvor folk strømmer ud og ind - for ja, Magnolia Bakery er blevet en stor turistattraktion, men absolut en af de gode af slagsen!

The High Line, NYC
Udover Central Park kan jeg nævne et andet åndehuld værd at besøge i New York. High Line er en offentlig park bygget op på en tidligere hævet jernbane. Parken løber fra Gansevoort St. til West 34th St. langs Manhattans vestside. Det er et super fint sted at gå tur og opleve den store kontrast mellem den travle by og det grønne og fredfyldte område. Hvis du endelig er i området, så snyd heller ikke dig selv for Meatpacking District!

Williamsburg, Brooklyn, NYC
Oftest når turister tager til New York, bevæger de sig ikke mange andre steder hen end Manhattan. Dette er en skam, da Manhattan faktisk kun optager en brøkdel og efter min mening ikke afspejler det virkelige og autentiske New York. Jeg kan derfor anbefale, hvis man har tiden, at tage J-Z brown line til Williamsburgh, Brooklyn. Williamsburgh er utrolig spændende at gå på opdagelse i. Her er ikke fyldt med turister, men derimod en ro, som man ikke finder andre steder på Manhattan. Området bugner af hyggelige caféer og spisesteder, fede vintagebutikker, rå arkitektur osv. osv. - uden tvivl et besøg værd!

Lovely foods, NYC
Hvis man er madentusiast (som undertegnede) er New York et mekka uden lige! Nedenfor har jeg oplistet et par steder, men spørg selv de lokale, da de sikkert har endnu bedre idéer og forslag til 'where to go':

Petite Abeille: I New York er der masser af små franske caféer, og hvis man er helt på hærens mark, vil jeg våge at påstå, at en fransk café altid er en vinder. Petite Abeille er en fransk cafékæde, der serverer rigtig god morgenmad. Man kan få alt fra yoghurt med granola og frugt til vafler og fluffy pandekager. Et rigtig hyggeligt og stemningsfuldt sted med dejlig morgenmusik og fransk inspireret indretning.
RomaPizza: Italiensk restaurant beliggende i Greenwich Village. Laver de lækreste italienske pizzaer! Greenwich Village er alt i alt et fantastisk område at gå på opdagelse efter aftensmad i - man er næsten garanteret en god oplevelse på de mange hyggelige spisesteder og caféer!
Dean & Deluca: Indkøbscenter med masser af gastronomiske madvarer og -retter - det er svært ikke at blive fristet, når man går gennem Dean & Deluca! Findes både i New York og Washington.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar